Gerrit van Bergeijk

Training en coaching

Onderbouwing  

Kenmerken van de huidige  ontwikkelingen zijn: Mensen doen veel zelf, zorgen voor elkaar en kunnen in hun eigen omgeving ondersteuning krijgen. Dat klink mooi. Er zit echter wel een addertje onder het gras: 
We moeten nog grotendeels uitvinden hoe dit werkt. 

Juist nu is het behulpzaam onderbouwing te zoeken voor de keuzes die we maken en de aanpak die we kiezen. Hierdoor voorkomen we dat we mee liften op modieuze tendensen. 

 


Basisbehoeften

Uit de wetenschap is een goede onderbouwing voor de aanpak waarbij de autonomie, de competenties en de sociale verbondenheid van mensen de uitgangspunten zijn. 

Ondersteunen van deze basisbehoeften biedt veel perspectief om zorg te verbeteren.  Mindset 

Het blijkt dat we met de juiste aanpak, steun en groei mind-set tot op hoge leeftijd nieuwe dingen kunnen blijven leren. Het loont de moeite een omgeving te creëren waarbij groei mogelijk is en wordt aangemoedigd. 


Progressiegerichte aanpak 

in Nederland hebben Gwenda Schlund Bodien en Coert Visser de progressie gerichte aanpak ontwikkeld.  Een enorme bron die vrij toegankelijk is. 

Het perspectief van de ander erkennen, creëren van positieve verwachtingen en werken op basis van vrijwilligheid, zijn de meest hoopvolle ingrediënten voor groei vooruitgang. 

In alle trainingen, workshops en coaching maak ik gebruik van bovenstaande onderbouwing .